I går var jag ,Dido och Okey på sökträning.Okey får ju vara med och valla banan och i går var även Camillas lilla Fritte med ( 14 veckors schäfer valp) han och Okey röjde runt i skogen och hade jättekul.Träningen med Dido gick så där.Hon var väldig nosig och hon kände att valparna hade röjt runt,så det var lite svårt att få ut henne och söka figge. jag använde extrakommando UT för första gången och det lyssnade hon på.Belöningen blev en hittad figge :-)Tyvärr blir det ju så mörkt tidigt om kvällarna så vid 21 började det bli svårt att se.När alla tränat färdigt satt vi i mörkret och fikade.Eller ,de andra fikade och jag tittade på.Hmmm jag har börjat dricka dietsoppor och tänkte göra det en vecka,kanske 2 veckor.Får se hur länge jag står ut. Nu är jag inne på 3 dagen och en så länge funkar det.men jag längtar efter mat......så här kommer ett recept på Ölänsk Lufsa som jag vet att Micke och Camilla ville testa.Det är som raggmunk fast i ugnen och allt i ett
-Det här behöver du :8 medelstora potatisar2 gula lök (finrivna)3 dl grädde eller gräddmjölk2 dl vetemjöl1 ägg1 msk salt500-600 gram rimmat fläsk
- GÖR SÅ HÄR :Skala & riv potatisen fint. Gör det för hand på finaste rivsidan av rivjärnet så känner du från början den rustika känslan i hemlagad husmanskost! Häll allt potatisriv i en stor bunke som är rymlig att blanda i. Tillsätt mjöl, finriven lök, grädde, ev mjölk, salt & ägg och rör ihop ordentligt! Smaka av, tycker du inte att den smakar något salt alls så tillsätt lite till. När det smakar ”salt” om smeten så är det bra! Konsistensen ska vara lös, men absolut inte rinnande. Du kan behöva bättra på med mer mjöl isåfall. Ungefär som ett tjockare äppelmos ska den kännas! Smörj en ugnsfast form med smör & bröa med vanligt vetemjöl. Häll smeten i formen och skär fläsk i bitar och lägg ovanpå. Tryck ner bitarna lite i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader ca 1 timme, och ev 10-15 min till. Gör ett stickprov med en vanlig bordskniv i lufsan, om den är kladdig och rinnig så låt den stå en stund till, är kniven kladdig men ändå ser fast ut i konsistensen och INTE rinnig så är den klar.
1 kommentar:
Kanon, med receptet! Kopierade detta och måste testa det någon helg. Skitbra att husvagnsplatserna redan är fixade, ni är suveräna! Längtar redan!! / Kram Camilla R
Skicka en kommentar